Dit jaar geen braderie in Lepelstraat?

Archieffoto: Lepelstraatse braderie 2007 (Chris van Klinken, Klink Fotografie)

LEPELSTRAAT – Volgens een brief van GBWP doet in Lepelstraat het verhaal de ronde dat de jaarlijkse braderie niet door gaat. Betsy de Kock, Jessy van Hooydonk en Evert Weys vragen namens hun fractie aan het college of ze willen en kunnen helpen bij het redden van dit evenement.

GBWP heeft met de organisatie van deze braderie gesproken. Er zijn een aantal 'problemen in de organisatie', veel concreter wordt het niet in het betreffende schrijven. Wel zegt de partij het een gemis te vinden voor de leefbaarheid van Lepelstraat als een dergelijk mooi evenement niet meer door zou gaan. Ze roept het college op om naar mogelijkheden te zoeken die kunnen bijdragen aan een oplossing.

Plan was juist het evenement verder uit te breiden

De braderie Lepelstraat is een van de eerste braderieën in de regio, aldus GBWP, en wordt door enorm veel mensen trouw bezocht. Door de koppeling met de kermis en de doorkomst van de  Roparun, is het een bijzonder evenement geworden. Dit jaar zou daar ook nog de Truckersrit aan worden verbonden. Het is echter de vraag of dit allemaal door gaat. De GBWP'ers vragen om snel optreden van B&W, op Tweede Pinksterdag (16 mei) moet de editie van 2016 immers al plaatsvinden.

Blijkbaar hebben de gevoerde gesprekken met het bestuur van de braderie niet tot veel duidelijkheid geleid. De brief vraagt om opheldering omtrent de problemen binnen de organisatie en om concrete oplossingen die aan het behoud van dit evenement kunnen bijdragen.