Dit jaar ‘light’ versie van Winterfoor in Bergse binnenstad

BERGEN OP ZOOM – Het werd tijdens de onlangs gehouden ledenvergadering al aangekondigd; Ondernemersvereniging Sterck wil in december voortaan een evenement gaan houden van Krabbenfoor-achtige proporties. Daarbij wordt vooral gedoeld op de grootte ervan, qua bezoekers en het economisch belang voor de binnenstad. Dit jaar wordt een eerste aanzet gegeven, een ‘light’ versie: Winterfoor 2016.

Op 16, 17 en 18 december moet het gaan gebeuren. Er wordt ingezet op een evenement vol beleving en sfeer. meldt de meeste recente Sterck nieuwsbrief. Door de gehele binnenstad wil de ondernemersvereniging 'belevingspunten' plaatsen, waar bezoekers worden verrast door theater, verhalenvertellers, haardvuurtjes, sneeuw, kerstkoren en andere muziek. Leden worden opgeroepen actief mee te doen, onder meer met leuke acties in of voor de winkel. Maarten Rikken, de nieuwe centrummanager, vult het lijstje met geplande activiteiten verder aan: "Er is een speciale kersteditie van Buitengewoon Bergen op Zoom, we hebben een 'Scrooge'-koor, een levende kerststal en een aantal winterse attracties."

Kerstmarkt Markiezenhof

Op de Grote Binnenplaats van het Markiezenhof komt een kerstmarkt, zoals bij de Krabbenfoor op dat plein altijd een kunstmarkt is te vinden. Hier nu alleen geen kramen, maar aangeklede chalets in wintersferen en eromheen zang, koek en zopie en een warm vuurtje. Het Cultuurbedrijf doet op zondagmiddag een duit in het zakje en gaat dan in de Hofzaal aanvullend het een en ander laten plaatsvinden. Sterck roept ondernemers ook op zich te melden wanneer zij hun waren in zo'n chalet aan de man willen brengen.

Horeca en etalagewedstrijd

Om de stad volop in de juiste sferen te krijgen worden de leden uitgedaagd hun (horeca)zaken en etalages zo mooi mogelijk in te richten, in decemberstijl natuurlijk. Een heuse jury gaat de ondernemers die er het meeste werk van maakten met leuke prijzen belonen.

De Winterfoor 2017 vindt plaats in het derde weekend van december:

  • Vrijdag 16 december 17.00 – 21.00 uur
  • Zaterdag 17 december 12.00 – 17.00 uur
  • Zondag 18 december 12.00 -17.00 uur