‘Dit weekend nog geen treinverkeer naar Roosendaal’

De ravage op het spoor bij Wouw (Foto's: ProRail).

BERGEN OP ZOOM / WOUW – De stremming van het treinverkeer richting Roosendaal zal naar verwachting nog het gehele weekeind duren. Dat meldt ProRail. De railbeheerder stelt alles in het werk om de schade vóór maandagochtend dusdanig te herstellen, dat er weer treinen kunnen rijden over Wouw. "Het is een race tegen de klok, waarbij weinig ruimte is voor tegenvallers", zo meldt ProRail. "De schade is aanzienlijk groter dan in eerste instantie leek. Dat bleek vrijdag in de namiddag nadat de Intercity-trein van NS was weggesleept en ProRail de schade aan de sporen definitief kon opnemen."

Sinds vrijdagmorgen zeven uur rijden er geen treinen van en naar Roosendaal, als gevolg van een ongeval bij de spoorwegovergang in Wouw. Bij de Plantagebaan botste een passagierstrein tegen een vrachtwagen met oplegger. De chauffeur van de wagen kwam met de schrik vrij. Ook de machinist van de trein en de reizigers bleven ongedeerd.

De Intercity raakte ontspoord en de schade is aanzienlijk: "Er zijn 85 dwarsliggers kapot en de beveiligde overweginstallatie bij de Plantagebaan in Wouw (bij Roosendaal) is zwaar beschadigd. Ook de rails op de overweg moeten worden vervangen." Inmiddels heeft de directie van ProRail aangekondigd een onderzoek uit te willen voeren naar het ongeval en naar een soortgelijk voorval in Deurne, eerder deze week.