Dode en zwaargewonde bij steekincident Paracelsuslaan

De politie is nog geruime tijd bezig met het forensisch sporenonderzoek in en om de woning aan de Paracelsuslaan. (Foto's: politie RE Zeeland-West-Brabant)

BERGEN OP ZOOM – Bij een steekincident in een woning aan de Paracelsuslaan is in de nacht van zaterdag op zondag een 46-jarige Bergenaar overleden; een andere man (44) raakte zwaargewond en wordt door de politie als verdachte aangemerkt. De oorzaak van het steekincident moet vermoedelijk gezocht worden in de relationele sfeer, zo heeft de politie zondagmorgen laten weten. Ten tijde van het voorval waren volgens de politieverklaring een vrouw en haar twee minderjarige dochters aanwezig in de woning. Deze zijn opgevangen. De omgeving is afgesloten, de politie voert een sporenonderzoekuit.

De politie en ambulancedienst kregen om tien over twee melding van het incident en gingen met spoed naar de woning, waarbij twee traumahelicopters zijn ingezet. Bij aankomst in de woning troffen politie en hulpdiensten twee gewonde mannen aan, waarvan één man ter plaatse overleed. Het tweede slachtoffer is zwaargewond met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, zo laat de politie weten. Daar is hij aangehouden vanwege zijn betrokkenheid met het incident.

Onderzoek

De politie voert onderzoek uit naar de toedracht. "Zo worden getuigen gehoord en medewerkers van de afdeling forensische opsporing gaan een uitgebreid sporenonderzoek instellen." De directe omgeving van de woning is door de politie afgezet vanwege het sporenonderzoek.