De Bergse agenten en het Moordhoek mysterie…

BERGEN OP ZOOM – Agenten houden zich ook wel eens bezig met minder ernstig 'speurwerk', zo blijkt op Facebook. Alhoewel… Ze willen toch wel érg graag weten wat dat nou is met die Moordhoek. Wie helpt ze op weg?

"Wij willen graag een beroep doen op de bevolking van Bergen op Zoom", staat te lezen op de Facebookpagina van Politieteam Bergen op Zoom. "Wij weten helaas ook niet alles maar zijn wel zeer geinteresseerd in de historie van Bergen op Zoom en dit zijn van die zaken waarvan wij bijna zeker weten dat de Bergse Burger hier meer van weet dan wij. Zo hopen wij dat dit hier ook het geval zal zijn."

Wie weet er meer van?

Wat is er nu eigenlijk aan de hand? Aan het begin van de Moerstraatsebaan in Bergen op Zoom, vlak bij de Randweg Noord, staat dit hek. Met het (voor de Bergse politiemensen) fascinerende opschrift ‘Moordhoek’. Ze willen graag weten waar deze naam vandaan komt en zijn heel benieuwd naar het juiste verhaal achter dit hek, of deze plaats. Wie meer weet wordt gevraagd dat te melden via Facebook. Zo blijkt maar weer: soms heeft de politie de burgers echt nodig om een mysterie op te lossen.