GBWP wil dat gemeente info-bijeenkomt houdt over Ster van Lepelstraat

LEPELSTRAAT / BERGEN OP ZOOM – Er leven veel zorgen over wat er gaat gebeuren met de Ster van Lepelstraat, met name onder buurtbewoners. Die werden plots geconfronteerd met het feit dat de gemeente het eerste recht van koop heeft opgeëist.

Wettelijk gezien kan het zogeheten ‘voorkeursrecht gemeenten’ alleen worden gelegd op grond die volgens het bestemmings- of inpassingplan een niet-agrarische bestemming heeft én als er voor dat gebied een andere bestemming moet gaan gelden dan de huidige. In dit geval wil de gemeente een bedrijventerrein laten ontstaan op de Ster van Lepelstraat. Dit tot grote schrik van bewoners die er hun rust juist zo waarderen en grondeigenaren die bang zijn minder te krijgen voor hun percelen, als ze het zouden willen verkopen.

Beter informeren

GBWP roept in een brief de gemeente op om een bijeenkomst te organiseren voor de betrokkenen. Hierbij zou buurtbewoners uitleg moeten worden gegeven over de plannen, zowel inhoudelijk als qua planning. Ook moet er structureel duidelijk worden gecommuniceerd over nieuwe ontwikkelingen, vindt de fractie. “Het hele verhaal roept vragen op bij alle betrokkenen en zeker bij de omwonenden”, schrijven Betsy de Kock en Maarten van Eekelen namens hun partij. Dat is, gezien de schrik bij met name buurtbewoners, een understatement te noemen.

Stockfoto: Pixabay/nepomuk-si