CDA roept gemeente op onkruid Vogelenzang aan te pakken

HALSTEREN – De gemeente Bergen op Zoom, Stadlander en Plus Vastgoed zijn bezig met de uitwerking van de ontwikkelvisie Vogelenzang. Winkeliers in Halsteren doen er ook van alles aan om dit winkelgebied aantrekkelijk te houden. Alleen de openbare ruimte ligt er weinig uitnodigend bij, meldt het CDA.

Volgens raadslid Erik Verbogt verbetert er het nodige in en om het winkelgebied. Hij wijst onder meer op ondernemers die mooie nieuwe zaken hebben geopend of deze verbouwden. Hij constateert echter ook dat de openbare ruimte er wel erg verwaarloosd bij ligt. Het onkruid op het braakliggende terrein bij ’t Lindeke staat inmiddels al een meter hoog en de stoepen worden ook steeds groener.

Tijdelijk parkeren

De ontwikkeling van de grond bij ’t Lindeke en voor de Albert Heijn laat nog wel even op zich wachten, aldus Verbogt. Hij vreest dat het welig tierende onkruid daarmee voorlopig ook niet weg gaat, als er niet structureel wat aan wordt gedaan. In een brief aan het college roept hij op tot maatregelen, waarbij ook Stadlander moet worden betrokken. En vraagt zich af of die braakliggende stukken niet tijdelijk als parkeerruimte zijn in te richten. Er wordt blijkbaar nogal veel fout geparkeerd, vooral uit gebrek aan voldoende plaatsen.

Volgens het CDA melden meerdere Halsterse ondernemers klanten te verliezen aan de Zeeland. Aangezien het streven is om ook in wijken en dorpen voorzieningen te behouden, zou het goed zijn als de gemeente en Stadlander daar proactief aan meewerken, aldus het raadslid.