Doe-dag RSG ’t Rijks bij SABIC ter promotie van technisch onderwijs

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Maandag 26 februari werd er een Doe-dag van RSG ‘t Rijks georganiseerd. Er kwamen 30 leerlingen langs bij SABIC die middag. Zij deden mee aan een Bèta Challenge, waarbij het onderwijs en bedrijfsleven de dagelijkse praktijk laten ervaren.

Tijdens de Bèta Challenge leren de leerlingen hun talenten kennen door op MBO niveau kennis te maken met processen en werkzaamheden bij bedrijven, in projecten die rondom een realistisch probleem zijn beschreven. Deze dag mochten zij een aantal technische oefeningen verrichten in de vorm van praktijkcases. De oefeningen werden uitgevoerd in het Sleutelpaleis van SABIC, onder begeleiding van medewerkers natuurlijk.

Enthousiasmeren

Ook SABIC ervaart dat er in de technische sector een tekort is aan opgeleid personeel. Het bedrijf voelt zich medeverantwoordelijk voor de ondersteuning van technische opleidingen. Middels de Bèta Challenge weten de leerlingen beter wat ze willen, wat ze kunnen en wat ze willen leren om dit doel te bereiken. Door de samenwerking met scholen hoopt SABIC de jeugd enthousiast te maken voor het volgen van een technische opleiding.

Foto's: SABIC (met vriendelijke toestemming)