CDA wil dat Deeltaxi West-Brabant belofte waarmaakt

BERGEN OP ZOOM – Lang voordat Stefaan Verheugt politieke aspiraties had, maakte hij zich al sterk voor ouderen die afhankelijk zijn van de deeltaxi. Inmiddels is hij al weer even actief bij het CDA en zijn partij wil weten hoe het met gedane beloftes zit.

Eén van de punten die veel ouderen aangaven betreffende de deeltaxi, was dat ze na een bezoek aan het centrum in de kou moesten wachten op het pleintje bij de Burgemeester van Hasseltstraat. Daar zou echter wat aan worden gedaan, stond zelfs in de laatste nieuwsbrief die Deeltaxi West-Brabant vorig jaar verspreidde. Het is echter nog steeds niet gebeurd.

De belofte was dat er bij de Jumbo een zitje zou komen waar deeltaxi-klanten rustig konden wachten. De super heeft aangegeven hier met alle plezier aan mee te werken. De chauffeurs gingen mensen hier voortaan ophalen. De gemeente bevestigde die afspraken. Inmiddels is het maart en nog altijd is dat zitje er niet, ondanks de ijzige kou van de laatste tijd.

Ook Jumbo weet van niets

De supermarkt heeft het CDA laten weten nog altijd niets te hebben vernomen over bijvoorbeeld de stoelen of banken die nodig zijn voor de wachtplek. Het is daar onbekend wanneer het er dan wel van zou moeten komen. Reden voor het CDA om vragen weg te leggen bij het college. Verheugt en fractievoorzitter Annette Stinenbosch geven aan te willen weten waarom dit zo lang moet duren. Ze vragen zich in hun brief zelfs af of het überhaupt nog door gaat en willen graag een reactie van B en W.