Doe je mond eens open om te proeven in plaats van mopperen

COLUMN: Doe je mond eens open om te proeven in plaats van mopperen

Zo, de verkiezingen zijn weer achter de rug. Ik heb er honger van gekregen. Vooral de aanloop naar de verkiezingen was soort onsmakelijke social media oorlog. De tegenstanders van de EU probeerden hun honger te stillen door te schreeuwen dat de grenzen nu eindelijk dicht moeten en de meesten bleven thuis omdat ze eigenlijk niet precies weten waar deze verkiezingen over gaan.

Door: Volkan Tasdan

Om iedereen te verbroederen is er gelukkig Proefmei. Samen eten verbindt mensen, geen honger meer naar haat, maar gewoon lekker oud-Hollands happen. Ik heb zo ontzettend veel respect voor mensen die dit soort evenementen elk jaar weer tot een succes maken. Je waant je letterlijk in een andere wereld, het eten is fantastisch, de muziek smakelijk, en de sfeer Bourgondisch.

Gisteren sprak ik bijna een half uur met een sympathieke man die over de hapjes op zijn bord praatte. Hoe het bereid is, hoe je het moet eten, met welk wijntje je het moet combineren enzovoorts. Een half uur. Ik heb de tweede helft van zijn epos niet gehoord omdat ik gefascineerd was over hoe hij kon praten over een oester alsof hij een wiskundige formule aan het uitleggen was. Dat is toch veel fijner dan een avondje moddergooien achter je scherm?

Toen hij een ander bordje haalde liep ik toch maar gauw weg om nog een college te ontlopen, maar vooral om de sfeer in de beeldentuin te proeven. Want proefmei gaat om proeven. Niet alleen van het eten en drinken, maar ook elkaars gedachten en verhalen. Allemaal mooie mensen die samen komen, iedereen met een ander verhaal op de mooie pleinen van het Markiezenhof. Hoeveel macht de Europese unie dan ook mag krijgen na deze verkiezingen, men blijft van onze Proefmei af! Laten we dat koesteren en genieten van het weekend. Proef mee!

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl