Doneer een Maaltijdbox tijdens de Week van de Voedselbanken

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM / HOUTEN – Vandaag is het Wereldvoedseldag en deze week is de week van de Voedselbanken gestart. Om die op een passende manier in te luiden zet de Voedselbank de maaltijdbox in de spotlight, met een bijzondere actie: Koop zo'n box voor een ander.

Hoewel het volgens velen goed gaat met de economie, kunnen nog altijd een hoop Nederlanders het hoofd amper of niet boven water houden. Ze kunnen zich zéker geen luxe producten zoals een maaltijdbox veroorloven. Zelfs gewone boodschappen doen is voor de nodige inwoners van ons land te duur. Zij zijn aangewezen op de voedselbank, waar ze hun eigen 'maaltijdbox' ontvangen.

Voor slechts €5,00 doneer je een maaltijdbox aan iemand die het nodig heeft

De Nederlandse Voedselbank wil zoveel mogelijk maaltijdboxen uitdelen aan mensen die dat nodig hebben. Jij kunt nu eenvoudig je steentje bijdragen. Voor slechts vijf euro kan jij al een maaltijdbox doneren aan mensen die ‘m echt kunnen gebruiken. Het gaat hier echter wel om een iets andere box dan die luxe varianten uit de reclame. Deze heet 'De meest gewaardeerde maaltijdbox van Nederland' en bevat enkel producten die écht belangrijk zijn: dus alleen belangrijke levensbehoeftes. Doneren kan heel eenvoudig. Alle informatie over deze actie vind je op www.voedselbankennederland.nl.

Over de Voedselbank

Bij de Voedselbank werken zo’n 11.000 vrijwilligers, die per week bijna 40.000 voedselpakketten uitdelen aan mensen die dit echt nodig hebben. In totaal zijn er bijna 170 voedselbanken, die er samen voor zorgen dat 132.000 Nederlanders hun dagelijkse eten kunnen klaarmaken. Ook de Bergse Voedselbank Goed Ontmoet is aangesloten bij de Nederlandse vereniging die deze actie organiseert.