Doneeractie voor de vijfjarige Breightley en zijn gezin

BERGEN OP ZOOM / HOOGERHEIDE – Vaste volgers van onze Facebookpagina kennen Frans Adriaansen inmiddels wel. Hij is één van de mensen die geregeld mooie foto's uit onze stad en gemeente aanlevert en daar graag anderen van mee laat genieten. Deze keer kwam hij met iets héél anders. Een oproep recht uit het hart, gericht aan iedereeen die maar wil en kan helpen. Het gaat om zijn vijfjarige neefje Breightley, bij wie kortgeleden een acute vorm van lymfatische leukemie is vastgesteld.

Breightley is het zoontje van Kimberly Adriaansen, een nicht van Frans. Ze woont tijdelijk in Hoogerheide maar is een “rasechte Bergse”, aldus haar oom. Ze heeft nog een zoontje, de 7-jarige Dylano. Waar Breightley de vrolijke druktemaker is, is zijn iets oudere broer een stuk rustiger. En dat samen zorgt voor een mooie balans in dit jonge gezinnetje. Mamma heeft eerder wel te kampen heeft gehad met de nodige opstartproblemen maar het ging steeds beter in het jonge gezin. Totdat het slechte nieuws kwam onlangs.

Chemo

Ondertussen heeft Breightley een zware operatie moeten ondergaan in het Maxima ziekenhuis. Er is een module op zijn borst aangebracht, die bij de hierop volgende chemo-behandelingen gebruikt zal worden. Inmiddels is ook duidelijk dat hij bij de negen procent patiëntjes behoort, voor wie de behandeling vaak langer en moeizamer verloopt.

Doneeractie

Voor veel onkosten kan moeder Kimberly terecht bij haar zorgverzekeraar, de gemeente, thuiszorg en dergelijke. Maar niet alles wordt vergoed en dat is een serieus probleem. Veel reserves zijn er niet namelijk. Daarom is door haar omgeving een doneeractie opgezet. Het idee is om Kimberly en haar jongens niet ook nog op te zadelen met financiële zorgen, ze hebben al genoeg aan hun hoofd.

Met wat wordt opgehaald moeten de onverwachte en te verwachten extra kosten zo veel mogelijk kunnen worden voldaan. Denk bijvoorbeeld aan alle vervoer naar ziekenhuizen en dergelijke. Op dit moment wordt Breightley behandeld in een Utrechts ziekenhuis en dat heeft een behoorlijke impact op het ventje.

Je kunt de door Johan Nuijten opgezette en Breightleys Battle genoemde doneeractie hier vinden.

Hartekreet

Er is zelfs een video gemaakt, met beelden van fotograaf Frans Adriaansen. Die schrijft over zijn normaliter zo goedlachse neefje. “Nu zie je de pijn in zijn ogen. Je moet flink zijn om te blijven kijken.” Hij meldt ook dat Breightley al flink is aangekomen en wat moeilijker loopt inmiddels. “De verzekering dekt lang niet alle kosten en dat is een serieus probleem voor moeder Kimberly. Ze hebben bijvoorbeeld steeds een taxi nodig die ze haalt en brengt bij ziekenhuis Utrecht. Daar moeten ze soms wachten en dan ligt hij te slapen op een muurtje.” Dus ook Frans roept iedereen op: doneer!

www.doneeractie.nl/breightleys-battle/-33932

Foto Breightley: Frans Adriaansen Fotografie