FVD in De Maagd, Ton Linssen steelt even de show

BERGEN OP ZOOM – Vrijdagavond zat er een heel ander publiek in de stoelen van Theater De Maagd dan meestal het geval is. Er was zo’n 300 man afgekomen op de campagnebijeenkomst van het Forum voor Democratie. In het kader van de aankomende verkiezingen doet de partij zo veel mogelijk provincies aan.

In Bergen op Zoom wilde de FVD twee vliegen in één klap slaan. Zowel de Zeeuwse lijsttrekker Fred Walravens als de Brabantse nummer één Eric de Bie waren onderdeel van het programma, al moesten zij lang op hun beurt wachten. Thierry Baudet nam eerst zelf lang het woord en sprak het publiek indringend toe. Onder zijn toehoorders opvallend veel jonge mensen en het grootste deel bestond uit mannen.

Hollands Glorie

De woorden van Baudet gingen met name over landelijke thema’s en werden ondersteund door een aantal korte films, met aangrijpende muziek en veel beelden van Hollands Glorie, van de roemrijke geschiedenis tot moderne successen, van bollenvelden en molenlandschappen tot de Afsluitdijk en innovatieve bedrijvigheid. Veel aandacht natuurlijk voor behoud van de Nederlandse identiteit, de “absurde klimaatwet” die weg moet, en het stoppen van immigratie. Dat laatste onderwerp werd met name door Theo Hiddema geadresseerd en kon op veel instemming rekenen.

'Knoflooklanden'

Hierna was er tijd voor Eerste Kamer lijsttrekker Henk Otten om zich voor te stellen, en vervolgens kwamen de Brabantse kandidaat De Bie en zijn Zeeuwse collega Walravens aan de beurt. Het werd hiermee ook wat interactiever. De zaal mocht vragen stellen en input leveren. Al snel kreeg Ton Linssen het woord, die als aanvoerder van zijn lokale partij aangaf trots te zijn dat twee van zijn partijleden op de Brabantse lijst staan, te weten Camiel van der Meeren en Maikel de Bekker. Maar hij heeft ook zorgen, vertelde de voorman van Lijst Linssen, onder meer over de rol van de ‘knoflooklanden’ binnen de EU. Hij kreeg er de lachers mee op zijn hand. Zie onderstaand filmpje voor meer.