Kijkdag op de Kaai afgelast wegens storm

BERGEN OP ZOOM – Triest nieuws voor de Bergse bouwclubs. Het gaat zondag dermate hard waaien dat besloten is de Kijkdag dit jaar niet door te laten gaan. Er is overleg geweest met de gemeente en uit veiligheidsoverwegingen moest deze keuze worden gemaakt.

Stichting Bergse Bouwers heeft de keuze bekend gemaakt op Facebook: “Jammer maar helaas kan de Kijkdag op de Kaai morgen niet doorgaan.” Terecht met als belangrijk credo “Veiligheid voor alles!”, is in goed overleg en op basis van via Vliegbasis Woensdrecht verkregen voorspellingen besloten af te zien van het evenement. Het risico dat er wat omwaait is te groot.

Er is windkracht 6 tot 7 voorspelt, stevige storm dus. Met windstoten van mogelijk zelfs 90 kilometer per uur. Zelfs het naar de Kaai rijden van de wagens is te gevaarlijk. Omdat er geen vergunning is voor het houden van een kijkdag op het Konterscherp, kan een alternatieve Kijkdag ook niet daar plaats vinden, laat de stichting weten. Sommige clubs gaan mogelijk wel mensen ontvangen in hun bouwkoten.