Doorgedraaide Bergenaar aangehouden in Breda

BREDA – Een 34-jarige inwoner van Bergen op Zoom is vrijdagmorgen aangehouden omdat hij geen ID-kaart wilde tonen. Bij zijn aanhouding beledigde hij de agenten tot op het bot. Tot aan zijn cel bleef hij zich verzetten.

Op vrijdag 30 december om 2.30 uur kwam een melding binnen bij het speciale horecateam dat de Bredase politie heeft. Er deed een man lastig voor de deur van een café aan de Reigerstraat. Hij zou dronken zijn en zich niet willen legitimeren. Om die reden mocht hij het café niet in en dat pikte hij niet. De gearriveerde agenten vroegen de man eveneens om zijn legitimatie. Ook toen weigerde hij deze te tonen, zelfs na verschillende malen vorderen. De agenten besloten hem te fouilleren om zo zijn identiteit te kunnen vaststellen en daarna ging het echt mis.

Aggressief gedrag en schelden

De agenten besloten hem mee te nemen naar een rustige plaats maar toen ze hem vastpakten werd de man kwaad. Hij riep: “Raak me niet aan!” en nam een dreigende houding aan. De agenten pakten hem toch beet en de verdachte verzette zich. Hij werd vastgezet tegen een politieauto en alle omstanders hoorden dat de man dingen riep als: ”Kankerwijf, jullie gaan mij hiervoor betalen, kankerhoer!” Ook riep hij: “Ik pak jullie, kankerhomo’s!”

Verschillende omstanders riepen tegen de verdachte dat hij zich moest gedragen en respect moest tonen voor de politie. Nadat de verdachte tegen de agenten had geroepen dat hij ze dood zou maken was de maat vol en werd hij geboeid in de auto gezet. Onderwijl bespuugde hij de agenten. De agressieveling is naar het bureau gebracht en is, zelfs toen hij eenmaal in een politiecel zat, de agenten blijven beledigen en bedreigen. Er zal een fors proces-verbaal tegen hem opgemaakt worden.

Bron: Politie.nl