Doppen-actie van Elisa Dekkers werd een groot succes

HALSTEREN – Op dinsdag 18 september 2018 publiceerden we een bericht dat heel wat heeft losgemaakt. De 8-jarige Elisa uit Halsteren was kroonkurken gaan verzamelen om de opbrengst ervan te schenken aan onderzoek naar de bestrijding van Diabetes, een ziekte die haar 15-jarige zus Michella ook heeft. De actie werd gelukkig een groot succes.

Michella’s grootste droom, werken bij Defensie, viel in duigen toen ze diabetes type 1 bleek te hebben. Ze moet de rest van haar leven insuline spuiten, als er geen andere oplossing voor wordt gevonden door onderzoekers. In Nederland zijn er ongeveer 6000 kinderen van 0 tot 18 jaar met deze diagnose. Elisa wilde wat doen voor haar zus en al die andere kinderen, die dagelijks injecties moeten krijgen. Ze besloot geld in te gaan zamelen voor onderzoek, door het inzamelen van héél veel kroonkurken. En dat is gelukt!

Reacties uit heel de provincie

Bianca Dekkers, moeder van Elisa en Michella, liet vandaag weten dat de inzameling een heel groot succes is geworden én wordt doorgezet. Ze schrijft: “Het artikel heeft heel goed geholpen. We kregen hierna veel media-aandacht.” Ook meldt ze dat er uit heel Brabant reacties kwamen, er zijn zelfs mensen uit Eindhoven doppen naar Halsteren komen brengen en per post kwamen heel veel pakjes binnen.

Ook Bergen op Zoom en Halsteren lieten van zich horen, vertelt Bianca. Cafetaria De Beek zette een bak weg waar de dopjes in kunnen en er kwamen volop kroonkurken van restaurant Watertuin, Monkey Town, Bowling & Resto-Lounge Bergen op Zoom en de nodige Halsterse cafés. Er stonden geregeld mensen aan de deur met zakjes doppen. En er werd al net zo fanatiek gespaard door voetbalclubs, een tennisclub en meerdere bouwclubs.

Enorme aantallen

Totaal kon zijn er uiteindelijk twee en halve big-bags vol doppen opgehaald en naar de tinfabriek in Leeuwarden gebracht. Samen met nog drie andere ophaalpunten heeft Elisa 4920 kilo opgehaald, goed voor 1700 euro maar liefst.

Haar moeder schrijft: Het is zo goed gegaan dat we voorlopig nog doorgaan en  inzamelpunt blijven voor DiaBeatit.” Er staan alweer nieuwe tassen met doppen klaar om weg te brengen, bij het inzameladres van de familie Dekkers aan de Dorpsstraat 180 in Halsteren. Elisa, Michella en Bianca willen iedereen ontzettend bedanken voor het sparen. En blijf vooral die doppen sparen, het is voor een heel mooi doel.

Foto's: Bianca Dekkers / achtergrond: PxHere-CC0 Public Domain