Bergse taxichauffeur veroorzaakte dodelijk ongeval op A9

BADHOEVEDORP / BERGEN OP ZOOM – Woensdagavond zijn op de A9, bij Badhoevedorp, twee inwoners van Amsterdam doodgereden door een 40-jarige taxichauffeur uit Bergen op Zoom. Na een speekseltest bleek hij THC (hennep) te hebben gebruikt.

De 33-jarige vrouw en 64-jarige man uit Amsterdam raakten dodelijk gewond doordat ze werden geschept door de Bergse taxichauffeur. Hun auto was stilgevallen op de weg en ook de verlichting ervan werkte niet meer. Op de A9 kwam de Bergenaar aangereden, waarschijnlijk afkomstig van Schiphol, en die merkte de situatie te laat op. Hij wist de stilstaande auto te ontwijken maar reed wel de net uitgestapte Amsterdammers aan. Beide slachtoffers overleden ter plaatse.

Speeksel en bloed onderzocht

De verdachte werd aangehouden en is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij moest een speekselproef ondergaan. Hieruit bleek een gebruik van THC (de werkzame stof uit hennep). Tevens is bloed afgenomen, dat wordt onderzocht op de aanwezigheid van drugs. De man werd ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Bron: Politie.nl