CDA: Waar blijft verkeersregeling Markiezaatsweg-Zuiderdreef?

BERGEN OP ZOOM – Raadslid Stefaan Verheugt wijst het college op het uitblijven van een verkeersregelinstallatie op de plaats waar de Markiezaatsweg en de Zuiderdreef samenkomen. Hij vraagt zich af of het hier nog altijd niet druk genoeg is voor dergelijke voorzieningen.

Al bij de aanleg van de Markiezaatsweg -zo'n negen jaar geleden- zijn er voorbereidingen getroffen voor een verkeersregelinstallatie, op de plaats waar de Zuiderdreef uitkomt op de randweg. Meer vond de gemeente toen niet nodig, pas als het er drukker werd zouden er ook werkelijk verkeerslichten of verwante voorzieningen komen. In 2017 kwam het opnieuw ter sprake maar het werd er nog steeds niet druk genoeg bevonden.

Meer verkeer

Het CDA zegt, bij monde van Verheugt, de afgelopen tijd steeds vaker signalen te krijen over onveilige situaties op de T-splitsing. Daarnaast bestaat de indruk dat het op de Markiezaatsweg alleen maar drukker is geworden, mede omdat de naastliggende wijk enorm aan het groeien is. Er komen alsmaar nieuwe woningen bij. Ook de scholen en het sportpark zorgen voor veel verkeer. Daarom wordt het college gevraagd of het inmiddels geen tijd is om de betreffende verkeerssituatie alsnog veilig te gaan regelen.