Tractor met ombouw BC De Watertore in vlammen opgegaan

BERGEN OP ZOOM – Bouwers van Vastenavendwagens… Over het algemeen geen flauw volk maar deze week hadden enkele leden van Bouwclub De Watertore toch wel even ‘natte oogjes’, vertelt clublid Marcel Dogge eerlijk. In de nacht van Oud en Nieuw is hun trekker met ombouw volledig afgebrand.

Wat de oorzaak is weet de bouwclub nog niet. “Het kan vuurwerk zijn geweest”, aldus Marcel. “We weten het gewoon niet.” Wel is zeker dat er voor drie maanden werk in vlammen is opgegaan, nog naast de financiële strop. “Normaal wensen we elkaar op het bouwkot graag een gelukkig nieuwjaar, dat voelt nu allemaal even anders.”

Compleet verwoest

De ombouw, in de vorm van een schelp, was zo goed als klaar en moest alleen nog gelakt worden. Wegens ruimtegebrek was deze onder een zeil wat verderop geparkeerd en werd daar een dag na Oud en Nieuw compleet verwoest aangetroffen. Dogge: “We komen zaterdag bij elkaar en gaan bekijken wat we nog kunnen doen. We hebben momenteel maar een beperkt aantal leden dus het zal lastig worden.”

Er is nog het nodige werk aan de wagen zelf, dus het wordt sowieso spannend. Bij de optochtjurering wordt de trekker officieel niet meegenomen, maar iedere zichzelf respecterende bouwclub ziet dit als onderdeel van het ‘gerijke’ dus ook die moet in het plaatje passen.

Saamhorigheid

De bouwer en zijn clubgenoten zijn wel ontzettend blij met alle hulp die meteen werd aangeboden. Ze kunnen een leentractor gebruiken en bouwers van andere clubs zeiden te komen helpen als het nodig is. “Die hulp, en alle andere steunbetuigingen, voelen wel goed. Er is op zo’n moment gelukkig veel saamhorigheid onder de verschillende clubs en elkaar.", vertelt Dogge.

Het neemt echter niet weg dat gisteren veel leden met de ziel onder de arm rechtsomkeer maakten toen ze bij hun bouwkot ontdekten wat er was gebeurd. “Maar het komt goed”, is de stellige overtuiging van Marcel. “We gaan er samen de schouders onder zetten en met iets moois komen bij de optocht.”

BC De Watertore volgen (en een hart onder de riem steken) op Facebook doe je hier.

Foto's: BC De Watertore (Marcel Dogge)