Drukke nacht voor Bergse brandweer

BERGEN OP ZOOM – De brandweer heeft voor, tijdens en na de jaarwisseling de handen vol gehad aan nogal wat meldingen in onze gemeente. Er zijn onder meer een aantal auto’s uitgebrand.

Of het allemaal veroorzaakt is door vuurwerk valt nog niet te zeggen. Wel is duidelijk dat het aantal meldingen waarop de brandweer af moest komen behoorlijk was. Er zijn minstens drie auto’s in brand gegaan en ook elders was het geregeld raak.

Al voor 19.00 uur oudjaarsavond stond in Gageldonk een busje in brand, niet ver van het voormalige wijkhuis dat onlangs al een ‘aanslag’ te verduren heeft gehad. Goed twee uur later was het raak bij de achterzijde van de flats aan het Piusplein. Omstanders verklaarden hier dat de betreffende personenwagen inderdaad door vuurwerk in brand is gevlogen. Na elf uur ’s avonds kwam nog een melding binnen van een brandende auto, deze keer bij parkeergarage Achter de Grote Markt. ’s Middags was de brandweer ook al een keer opgeroepen naar deze garage.

Volop uitgereden

Maar het lijstje met 112-meldingen is langer. Al voor het jaar -om twaalf uur ’s nachts- in 2019 veranderde, was de brandweer opgeroepen naar de Grote Markt, Heiningen (twee keer), Moreelsestraat, Hermans Leusstraat en tegen middernacht nogmaals de Grote Markt. Na de feitelijke jaarwisseling is in ieder geval nog twee maal met grote spoed uitgereden, deze keer naar de Marslaan en Herman Leusstraat. Al met al mag dat een drukke nacht worden genoemd.