Doneeractie voor gedupeerde eigenaren afgebrande auto

BERGEN OP ZOOM – Eén van de branden die zich voordeden in de nacht van Oud en Nieuw, betrof een auto achter de flat aan het Piusplein. De eigenaren zijn er flink door geraakt, ze krijgen niets terug van de verzekering. Een familielid liet het er niet bij zitten en is een doneeractie begonnen.

Esther Van zunderd schrijft op de website Doneerdoel.nl: "Wat een mooi Oud en Nieuw had moeten worden is geëindigd in een drama voor onze (schoon)zus en haar partner. Door vandalen is er vuurwerk in de auto gegooid, waarna deze uitgebrand is."

Ze meldt dat het Vincent en Karin, de eigenaren van de wagen, radeloos heeft gemaakt. Niet alleen hebben ze het zelf nogal voor de kiezen gehad en om medische redenen écht vervoer nodig, ze deden er bovendien wekelijkse boodschappen mee voor een 20 kilometer verderop wonende (schoon)vader.

Bitter welkom

Het stel woonde pas sinds december weer in Bergen op Zoom, aan het  Piusplein, en ze waren blij hier terug te zijn. Lang mocht de vreugde niet duren dus. Er werd een ruitje van hun al wat oudere auto ingetikt en vuurwerk naar binnen gegooid. Resultaat: een volledig uitgebrand voertuig dat door een verzekering niet wordt vergoed. Door hun persoonlijke omstandighden is er geen budget om zelf iets anders te kopen.

Oproep

"Deze vandalen hebben in één klap veel verdriet bezorgd aan onze (schoon)zus en haar partner", schrijft Esther. "Het zijn mensen die helemaal niet veel nodig hebben. Maar een kleine auto, zodat ze zich kunnen verplaatsen, is wel iets wat deze lieve mensen verdienen." Daarom zette ze een online doneeractie op, in de hoop 1250 euro in te zamelen en daarmee een ander autootje aan te kunnen schaffen.

Ze sluit de oproep af met: "Deze lieve mensen verdienen na al die tegenslagen ook een goed begin van 2019. Uiteraard zullen we, als het streefbedrag gehaald is en er een andere auto gevonden is dit zeker laten weten.

De online doneeractie vind je hier.