Driehonderd middelbare scholieren met korting naar Supersum

INGEZONDEN BERICHT, bewerkt door de redactie

BERGEN OP ZOOM – Stichting De Vierschaar hoopt met een speciale kortingsactie middelbare scholieren en studenten te trekken bij de première van openluchtspektakel Supersum. Er is op donderdag 17 oktober op de overdekte tribunes op De Waterschans plaats voor maximaal 300 jongens en meisjes die via deze actie Supersum bezoeken. Ze zijn, via hun eigen school, met een gereduceerd tarief van 20 euro per persoon welkom.

Het gaat om een eenmalige actie, zegt Vierschaar-voorzitter Marco Duijvelaar. “We willen op deze manier ons steentje bijdragen om het verhaal van de bevrijding en de waarde van de vrijheid waarin we nu leven door te geven aan deze jongere generatie. Leven in vrijheid is namelijk geen vanzelfsprekenheid, maar moest in de Tweede Wereldoorlog door moedige verzetsstrijders en jonge geallieerde soldaten, die daarvoor bij duizenden hun leven offerden, worden bevochten op de Duitse bezetter”.

Eenmalig de drempel verlagen

Het goedkoopste ticket voor Supersum kost normaal gesproken inclusief administratiekosten 29,75 euro. “Voor jongeren die nog op school zitten is dat een fors bedrag. Daarom willen we eenmalig de drempel verlagen om Supersum te kunnen bezoeken”. De brief is gericht aan de leiding van de scholen, die zelf moet aangeven welke leerlingen op 17 oktober gebruik willen maken van het aanbod. Los van deze unieke kortingsactie blijft het voor leerlingen met een CJP-pas mogelijk om met medewerking van hun school het tegoed van 5 euro daarop te verzilveren voor een van de andere voorstellingen van Supersum.

Grootste prodouctie van De Vierschaar

Supersum wordt van 17 tot en met 27 oktober negen keer opgevoerd op de Waterschans. Per voorstelling hoopt De Vierschaar 1300 bezoekers te trekken. “Supersum is de grootste productie uit onze 23-jarige historie”, zegt Duijvelaar. Het stuk handelt over het dagelijks leven tijdens de laatste weken voor de bevrijding van Bergen op Zoom. “Supersum is gebaseerd op waargebeurde verhalen in de aanloop naar 27 oktober 1944. Maar de sfeer van angst, hoop, spanning, verzet en verraad die Supersum laat zien, is zeker niet uniek voor Bergen op Zoom”.

De Vierschaar steunt War Child

Ook op een ander front probeert De Vierschaar het verleden te linken aan het nu en de toekomst. Op woensdag 23 oktober is er een speciale War Child-voorstelling. Zo hoopt De Vierschaar 75 jaar na de bevrijding aandacht te vragen voor oorlogsgebieden in de wereld. Vooral de prijs die kinderen daarvoor moeten betalen is hoog. War Child zet zich in om hun lot te verbeteren en hen een betere toekomst te bieden. De kaartjes voor deze voorstelling kosten 32,50 euro, waarvan 2,50 euro aan War Child wordt gedoneerd.

  • Overigens kunnen ook bezoekers van de acht andere voorstellingen van Supersum War Child steunen door een speciaal War Childticket te kopen via vierschaar.nl. Of zaterdag 12 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur in de Supersum popup-store in de Fortuinstraat. Meer weten over War Child: warchild.nl