Droevig nieuws: Krabbeklutsers rijden niet mee met optocht

KRABBEGAT – Vernieuwen heeft ook risico's, blijkt maar weer. Bouwclub de Krabbeklutsers heeft moet besluiten niet deel te nemen aan de optocht. Met pijn in het hart, melden de bouwers.

Gisteren bezochten we ze nog en kregen we uitleg over de bijzondere constructie. De Krabbeklutsers hebben een 14 meter lange kruipende gestalte gemaakt, met als thema 't Krupt Waar 't Nie Gaan Kan. Een bijzonder samenwerkingsverband en technisch hoogstandje, dat op afstand bestuurd door de Bergse straten moet bewegen. Vandaag ontvingen we echter het slechte nieuws: de bouwclub rijdt niet mee.

Verdriet

"Met pijn in ons hart en veel verdriet", schrijft ontwerper René Kools namens zijn club. Er is besloten af te zien van deelname dit jaar, omdat de bouwers niet tevreden zijn over de constructie en aandrijving. "We krijgen dat in dit tijdsbestek ook niet meer aangepast en moeten onze kruipende dame een jaar op stal houden."

Vaak lukt het bouwclubs pas vrij laat om hun wagens in elkaar te zetten en te testen. De vooruitstrevende aanpak van de Krabbenklutsers maakte het extra spannend. Optochtliefhebbers zullen dus nog een jaar geduld moeten hebben om deze vernieuwende wagen in actie te zien.