Onrust in Gageldonk wegens dumpingen, brandjes en overlast

Archieffoto: Eén van de terugkerende ergernissen is de enorme hoeveelheid gedumpt afval, overal in de wijk. Soms naast containers maar ook in beplanting, steegjes, op pleinen en dergelijke. Niet alleen is het geen gezicht en onhygiënisch, er is ook brandgevaar. Alleen al omdat sommige jongeren vuurwerk in het afval goooien.

BERGEN OP ZOOM – Gageldonk-West is het zat! Dat is de naam van een Facebookpagina die een flink aantal misstanden in de wijk aan de kaak stelt. Er zijn nogal wat incidenten, met name de laatste tijd, aldus een ongeruste buurtbewoner. De gemeente is ervan op de hoogte en zegt er aan te werken.

Gemeentewoordvoerder Erwin Stander geeft toe dat er af en toe wat meldingen binnenkomen over overlast in Gageldonk. Hij vertelt ook dat er me bewoners is afgesproken om die meldingen zoveel mogelijk te doen. Die afspraak is gemaakt na de brandjes bij schuurtjes in de wijk, in het najaar van vorig jaar. De gemeente werkt samen met Stadlander, de politie en WijZijn om de overlast te verminderen. Daarnaast wordt de buurt zelf geactiveerd, legt Stander uit, in het kader van Wij Maken de Wijk.

Lange lijst

Het helpt allemaal nog niet veel, lijkt het. Wie de Facebookpagina Gageldonk-West is het zat bekijkt, ziet een lange opsomming van extreem veel vuildump, brandjes, overlast van hangjongeren en vuurwerk, drugsdealen en mensen die verkeersregels aan hun laars lappen. Er lijkt onder meer sprake van een serieus mentaliteitsprobleem. Er zijn veel meldingen van de afgelopen dagen en weken. Vooralsnog lijkt de 'gezamenlijke aanpak' van de verschillende instanties nog weinig effect te hebben.