Dronken Bergenaar (27) bijt agent na slingerende autorit over Zeeuwse rijksweg

(Bron: politie Zeeland-West-Brabant. Stockfoto: Pixabay / Alexa’s)

BERGEN OP ZOOM / KRUININGEN – Een 27-jarige man uit Bergen op Zoom is aangehouden op de Oude Rijksweg in Kruiningen, nadat hij in dronken in de auto was gestapt na een vechtpartij in Hansweert. Dat meldt de politie Zeeland-West-Brabant. De man verzette zich volgens de politie hevig bij zijn aanhouding en is geboeid afgevoerd. Een agent heeft aangifte tegen de man gedaan vanwege geweld en agressie. De man bleek bijna viermaal zoveel alcohol in zijn bloed te hebben dan wettelijk is toegestaan.

De politie werd in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.30 uur bij een vechtpartij in huiselijke kring aan de Europastraat in Hansweert geroepen. “Twee vrienden kregen ruzie, wat uitmondde in een flinke vechtpartij,” meldt de politie. Toen de agenten arriveerden, bleek de vechtpartij al beëindigd te zijn waarop de politie weer vertrok.

Slingerende auto

Rond 2.00 uur zagen dezelfde agenten een auto rijden, die ze eerder in de straat hadden gezien bij de vechtpartij tussen de twee mannen. “De auto slingerde van links naar rechts en dreigde bijna tegen een vangrail aan te rijden.” Een tweede politie-eenheid werd opgeroepen, waarna de auto op de Oude Rijksweg bij Kruiningen aan de kant werd gezet. De bestuurder bleek een van de mannen, die ze eerder hadden ontmoet.

Ademanalyse

De automobilist werkte gelijk niet mee aan de controle, aldus de politie. “Hij verzette zich hevig en probeerde een agent te bijten.” Uiteindelijk wisten de agenten hem in de boeien te slaan. De 27-jarigeBergenaar is door de politie voor verder onderzoek overgebracht naar een cellencomplex gebracht. Daar onderging de verdachte een ademanalyse en bleek hij fors gedronken te hebben. Het resultaat van de analyse was 850 ug/l., bijna vier keer zoveel als het wettelijk toegestane gehalte van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man zit nog vast en is zaterdag verhoord.”