Dronken man sleept hond kilometers achter trike mee

BERGEN OP ZOOM / HOOGERHEIDE – Zondagavond laat is in Hoogerheide vanwege dierenmishandeling een man aangehouden door de politie, in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en omstanders. Hij wordt ervan verdacht een rit op een trike te hebben gemaakt van Bergen op Zoom naar de plaats waar hij werd gestopt, met een hond aan het voertuig vastgebonden.

De man bleek tevens onder invloed te zijn, meldt de politie op Twitter. Hij weigerde in eerste instantie te stoppen, ook  toen hij door omstanders werd aangesproken die zich bekommerden om de hond. Pas toen hij werd omsingeld door mensen op de kruising Groeneweg/Langesteen kon hij worden aangehouden. Hij is vermoedelijk vanaf de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom binnendoor naar Hoogerheide gereden.

Dierenarts

De hond is naar een dierenarts gebracht. Voor zover nu bekend heeft de man onderweg tevens twee auto's beschadigd. De politie roept mensen die mogelijk ook schade hebben door het gedrag van de dronken dierenbeul om zich telefonisch te melden bij het servicecentrum: 0900-8844

UPDATE – 7 mei, 14.40 uur: Volgens buurtgenoten van de dader gaat het niet best met de hond. Het dier zou nog steeds in kritieke toestand verkeren.