Inzamelactie voor gedupeerde bouwclub De Krabbekweekers

De wagen waarmee BC De Krabbekweekers afgelopen Vastenavond door de straten trok. Alleen met de nodige bijdragen gaat het lukken om ook volgend jaar  zo'n creatie te presenteren.

BERGEN OP ZOOM – Eerder deze week bleek dat inbrekers voor flinke bedragen aan gereedschap hadden gestolen uit de loods van BC De Krabbekweekers. De bouwclub is dermate gedupeerd dat meedoen aan de Optocht van 2019 mogelijk niet lukt. Tenzij een zojuist gestarte inzamelactie alsnog tijdig zorgt voor nieuw materieel.

Grote paniek eerder deze week bij bouwclub De Krabbekweekers. Er is voor maar liefst 6000 euro aan gereedschap gestolen, na een heuse ramkraak met een Renault Clio. De dieven pakten het professioneel aan, is gebleken uit camerabeelden. Ze monteerden een soort lans in het trekoog van de auto en reden net zo vaak en hard in op een nooddeur tot die open ging. Vervolgens sloegen ze hun slag, de bouwers gedupeerd achterlatend.

Zak en as

De schade is flink dus, met name vanwege het meegenomen gereedschap. En geld om dit allemaal zelf te vervangen heeft de club niet. De leden gingen er dus al een beetje van uit dat meedoen aan de Optocht van 2019 er niet in zat. Maar gelukkig hebben inmiddels heel wat mensen hulp toegezegd, op allerlei wijzen.

De bouwers krijgen vervangend gereedschap aangeboden maar er hebben inmiddels ook de nodige Vastenavendliefhebbers aangegeven dat ze graag wat doneren. Daarom is een inzamelactie opgezet door De Krabbekweekers, die weer voorzichtig beginnen te geloven in de mogelijkheid dat ze na de zomervakantie toch kunnen gaan bouwen. Ze schrijven op de betreffende website: "Heel erg bedankt allemaal! Wij hopen volgend jaar gewoon weer mee te kunnen rijden, mede door jullie hulp!"

Het doet ons een beetje denken aan een oude variant op een Bergs gezegde: Agge Mar Goed Doet!