Dronken vrouw (35) ramt rotonde en landt op tegenligger

Een dronken bestuurdster is met volle snelheid op de rotonde Schaliehoefplein (hier archieffoto) gereden en werd met haar wagen gelanceerd, tegen een andere wagen aan. Beide auto's liepen forse schade op. (Foto: gemeente Bergen op Zoom)

BERGEN OP ZOOM – Een 35-jarige vrouw uit Hoogerheide heeft gisterenavond een bizar ongeluk veroorzaak. Zij reed met volle snelheid over de Antwerpsestraatweg, dwars over de rotonde Schaliehoefplein. Daardoor werd haar wagen gelanceerd en belandde op een andere auto. De automobiliste bleek onder invloed van alcohol; beide wagens zijn door het ongeval zwaar beschadigd.

Omstreeks half acht 's avonds zagen getuigen dat de vrouw in haar auto kwam aangereden over de Antwerpsestraatweg, komende vanuit Bergen op Zoom. Zonder snelheid te minderen raasde ze de rotonde over. Haar auto werd gelanceerd en kwam op de rotonde tegen een andere auto tot stilstand.

Promillage drie maal te hoog

Agenten die ter plaatse kwamen hebben een blaastest afgenomen waaruit bleek dat zij alcohol had gedronken. De automobiliste is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een verdere analyse. Hieruit bleek dat het alcoholpromillage drie keer zo hoog is dan is toegestaan. Aan het eind van de avond mocht ze weer naar huis, nadat ze haar rijbewijs had moeten inleveren. In overleg met de Officier van Justitie zal bekeken worden wat er verder met de vrouw gaat gebeuren, aldus de politie. De rotonde is eigendom van de gemeente; een woordvoerder laat desgevraagd weten dat gekeken wordt wat de schade aan het Schaliehoefplein is, en of de kosten te verhalen zijn op de veroorzaakster.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant