Drugsdealer (23) gaat door het lint

BERGEN OP ZOOM – Een vermoedelijke 23-jarige drugsdealer uit Bergen op Zoom is vrijdagmiddag na een controle door de politie op de Rooseveltlaan volledig door het lint gegaan. De agressieve man kon uiteindelijk met veel moeite worden aangehouden. Daarbij moesten de dienders gebruik maken van pepperspray en werd een van hen mishandeld door de verdachte. Ook een tweede verdachte, een 24-jarige man uit Halsteren werd aangehouden voor het mogelijk dealen van drugs

Agenten controleerden rond 15.00 uur op de Rooseveltlaan een auto met daarin de twee verdachten. Uit het voertuig kwam een sterke henneplucht. Daarop vroegen de dienders of de mannen drugs op zak hadden. De 24-jarige verdachte overhandigde hierop een zakje met hennep. De agenten gaven vervolgens aan de auto te gaan doorzoeken op de aanwezigheid van meer drugs. Hierop stapte de 23-jarige bestuurder uit en ging in gesprek met de dienders. Vervolgens probeerde de verdachte er te voet vandoor te gaan. De agenten wisten de man uiteindelijk op de Walcherenstraat aan te houden. De verdachte verzette zich hevig en mishandelde een van de dienders door hem in het kruis te grijpen.

Pepperspray

Omdat de man zich bleef verzetten werd er door de agenten pepperspray gebruikt. Uiteindelijk kon hij worden afgevoerd naar het politiebureau. De tweede inzittende van de auto is uiteindelijk ook aangehouden. In de buurt van het voertuig werd een tasje met daarin verschillende soorten drugs gevonden. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. Het tweetal is ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant