CDA verontrust over plan supermarkt in voormalige VW-garage

Het CDA-raadslid Annette Stinenbosch maakt zich zorgen over de toekomst van de vroegere VW-garage. (Archieffoto CDA BoZ)

BERGEN OP ZOOM – Het CDA is verontrust over eventuele plannen voor een supermarkt in de voormalige Volkswagen-garage aan de Rooseveltlaan. CDA-fractievoorzitter Annette Stinenbosch schrijft dit in een brief aan het college van B&W. Zij vraagt het college om uitleg en wil dat een herbestemming tot supermarkt vóóraf met de gemeenteraad wordt besproken. Aanvankelijk was op deze locatie de bouw van de nieuwe Gemeenschappelijke Meldkamer gepland; deze wordt echter gerealiseerd in het Stationsgebied.

"Wethouder Linssen heeft via de media laten weten dat de voormalige garage nu in beeld komt voor een supermarkt", zo licht Stinenbosch haar brief toe. Daarin schrijft ze: "Te pas en te onpas wordt gepraat over vestigingen van supermarkten door heel de gemeente heen. Het lijkt of ons college vooral met deze ondernemingen goede banden heeft."

Nadelig voor nabijgelegen winkelcentra

Het CDA-raadslid vindt een nieuwe supermarkt niet passen op deze plaats en ze vraagt zich af of het past binnen het bestemmingplan. Bovendien zou het een mogelijke supermarkt op deze locatie de al bestaande winkelcentra aan het Zonneplein en de Holleweg in de wielen rijden. Vooal de Albert Heijn aan het Zonnenplein komt in het gedrang, vreest ze. "De positionering en waardering voor de AH-supermarkt in de wijk Warande is zeer groot. Indien het college denkt over het plaatsen van een supermarkt op het terrein van de voormalige garage dan willen wij dat graag eerst bespreken in de raad alvorens u deze mogelijkheid verder gaat onderzoeken."

Piusplein

Volgens Stinenbosch kan het college zich beter focussen op het behoud van een supermarkt op het Piusplein. Daar kondigde C1000 enkele weken geleden zijn vertrek aan. 

Het CDA wil de vragen schriftelijk beantwoord zien en agendeert de briet én de beantwoording ervan voor bespreking in de raadscommissie.

Foto's: Hans-Jorg van Broekhoven