Drugspanden Kloosterstraat en Kremerstraat gesloten

BERGEN OP ZOOM – Vandaag zijn er op basis van het overtreden van de Opiumwet twee panden in Bergen op Zoom gesloten. Het gaat om particuliere woonpanden aan de Kremerstraat en de Kloosterstraat. In beide panden heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen, dit is in strijd met de Opiumwet. In de gemeente Bergen op Zoom geldt bij overtreding van de Opiumwet het Damoclesbeleid.
 
De gemeente heeft in april 2015 het nieuwe Damoclesbeleid ingevoerd om drugsoverlast hard aan te pakken. Dit houdt in dat bij overtreding van de Opiumwet de pandeigenaar, naast de strafrechtelijke vervolging, een officiële waarschuwing krijgt van de gemeente of zelfs dat er een directe sluiting van het pand plaatsvindt.
 
In het onbewoonde pand aan de Kremerstraat heeft de politie voor de eerste keer een hennepkwekerij aangetroffen. Omdat het pand niet bewoond wordt, heeft dat tot gevolg dat de gemeente het pand direct sluit voor de duur van zes maanden. In het bewoonde pand aan de Kloosterstraat heeft de politie voor de tweede keer in drie jaar tijd een hennepkwekerij aangetroffen. Dit betekent dat de gemeente het pand sluit voor de duur van drie maanden.

Bron: Gemeente Bergen op Zoom