Oude ambachten gezocht

BERGEN OP ZOOM – Op zondag 13 september is er tijdens Kunsten in de Monumenten ook van alles te beleven op Landgoed Mattemburgh. Om het programma nóg leuker te maken zoekt de organisatie nog naar een paar beoefenaars van oude ambachten.

De Villa is die dag gratis toegankelijk zijn en daar zal de Baron van Mattemburgh bezoekers een kijkje in zijn leven geven. Gidsen vertellen alle ins en outs over het landgoed en de villa en ook op en om het terras van de Orangerie wordt van alles georganiseerd. Er zijn onder meer regionale artiesten, muziek van de harmonieën Eendracht Maakt Macht en Concordia maar ook optredens van jongeren. Kunstenaar Sjoerd van den Boom laat alvast een voorproefje zien van de exclusieve expositie die hij dit najaar op Mattemburgh zal openen vanwege zijn 25-jarig bestaan.

Een vol programma dus met proeverijen, kunstenaars, live muziek, rondleidingen, een rondrijdend treintje en een kinderdorp waar jonge bezoekertjs zich prima zullen vermaken, met een springkussen, knutselen en zelfs speurtochten. Boswachter Ben vouwt er zelfs ballondieren, Er zijn dansdemonstraties, Eric Elich tekent er in de hoedanigheid van Rembrandt van Rijn karikaturen en zo gaat het maar door.

De hele dag staat in het teken van beleven, en om dat compleet te maken wil de organisatie graag nog wat mensen er bij hebben die oude ambachten kunnen demonstraren. Ken je of ben je zo iemand? Tip dan de organisatie door te mailen naar info@mattemburgh-events.nl en draag bij aan een geslaagde Kunsten in de Monumenten dag.