‘Duizend werkplaatsen in beeld voor terrein Philip Morris’

BERGEN OP ZOOM – Een Amerikaans bedrijf heeft serieuze belangstelling in vestiging op het  Philip Morris-terrein. Dat zegt Lijst Linssen-fractievoorzitter Martine Suijkerbuijk. "Voormalig wethouder Linssen was met dit bedrijf in onderhandeling over de condities waaronder dit mogelijk zou zijn", schrijft ze in een brief aan het college -echter zonder het bedrijf met name te noemen. "Dit zou wellicht circa 1.000 arbeidsplaatsen kunnen opleveren. Dat zou dus een behoorlijke boost voor onze werkgelegenheid kunnen zijn." De politica wil van de collegeleden weten hoe het met deze onderhandelingen nu staat.

Suijkerbuijk schrijft dit in een brief op poten aan het college, over de in haar ogen tekortschietende inspanningen van het huidige stadsbestuur om nieuwe werkgelegenheid naar Bergen op Zoom te halen.

Schreeuw in de woestijn

"Onze gemeente schreeuwt om banen", schrijft ze. Haar partij vraag zich af of het college deze schreeuw hoort. "Lijst Linssen voelt zich een roepende in de woestijn." Het afwijzen van bedrijfsontwikkelingen in de Auvergnepolder is daarvan een bewijs. "Dat had de gemeente een enorme boost kunnen geven", alsdus het raadslid van Lijst Linssen.

Uitkeringen

De huidige inspanningen van het huidige college lijken volgens Lijst Linssen vooral te zijn gericht op het aan het werk krijgen van mensen die al een uitkering ontvangen. "Maar wij zien te weinig inspanningen vanuit uw college om te voorkomen dat mensen überhaupt een uitkering moeten aanvragen." Lijst Linssen verwacht een 'veel meer proactieve benadering', gericht op aantrekken van nieuwe werkgelegenheid.

BOM/Rewin

Inspanningen Daarom wil Suijkerbuijk van het college antwoord op een aantal vragen die haar hoog zitten. Zo wil zij weten welke inspanningen vanuit de BOM en het Rewin -maar ook daarbuiten- verricht worden om bedrijven naar Bergen op Zoom te krijgen. "Wat zijn daarvan de te verwachten resultaten? Worden hier daadwerkelijk alle kansen die zich voordoen, gepakt", vraagt het raadslid.

Foto: Gemeente BoZ/Rewin