Dweilband S.F.O. ’t Onderonske 3 x 11 jaar

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – Dweilband ’t Onderonske bestaat deze Vastenavend 33 jaar. Ze zijn daarom aan het Neuzebal van start gegaan, voorzien van nieuwe vlaggetjes en nieuwe jubileum-dweilen.

’t Onderonske is opgericht in 1986. De letters S.F.O. staan voor Simpel Fonisch dweilOrkest. De dweilband is al vele jaren een bekende verschijning tijdens de Vastenavend, in alle café’s van Berrege en op straat. Maar ook te vinden in de Intocht en tijdens de optocht op de Markt.

’t Onderonske is bekend van de oranje fiets-vlaggetjes. De band gaat al jaren lang dweilen met allemaal een eigen oranje fiets-vlaggetje. Deze vlaggetjes, met het band-logo er op, steken boven alle mensen uit. Zo zijn ze snel te herkennen in een vol café. Maar ook op straat zijn de vlaggetjes al van verre te zien. Handig dus, om elkaar snel terug vinden. Vanwege het 3 x 11 jaar jubileum en het motto van dit jaar zijn de vlaggetjes vernieuwd.

Jubileum-pin

Speciaal voor deze Vastenavend zijn er speciale Jubileum-pins te koop. Deze zijn eenmalig en alleen voor het jubileum van Dweilbend SFO ’t Onderonske. Vanaf Neuzebal zijn ze te verkrijgen bij de leden van de dweilband.

Jubileumfeest

Zondag middag 17 februari viert DB ’t Onderonske het jubileum met een feestmiddag in Biercafé de Loco op de Grote Markt. Iedereen mag ze deze middag komen feliciteren. Ze hopen op veel oud-leden en natuurlijk veel collega dweilbandjes. Het feestje begint om 15.33 uur.

Foto's: Dweilband S.F.O. ’t Onderonske