Brutale straatroof op klaarlichte dag, 60-jarige vrouw wordt tas afgepakt

BERGEN OP ZOOM – Vrijdagmiddag rond 17.00 uur liep een 60-jarige vrouw uit Sliedrecht van haar werk naar haar auto. Ze droeg haar tas over haar schouder. Op de Van Konijnenburgweg werd die van haar weg gerukt wordt. Ze struikelde, maar viel niet. Ze zag nog net een jongen op een scootertje er met haar tas vandoor gaan, in de richting van De Zeeland.

De verdachte is een getinte jongen van ongeveer 17 jaar oud. Hij droeg een blauw jack met een capuchon, met daaraan een bontkraag. Hij had de capuchon op toen hij de tas roofde. De vrouw is opgevangen door een winkelier uit de buurt. Ze belde de politie en heeft aangifte gedaan van de diefstal. Even later zag ze de jongen weer rijden, op zijn lichtgrijze scooter. Nu had hij zijn capuchon niet op, maar een soort mutsje.

Toen ze haar bankpas blokkeerde hoorde ze dat er kort daarvoor mee was gepind. vermoedelijk bij een supermarkt aan de Vogelaar. Het is niet bekend om welk bedrag het gaat.

Onderzoek ingesteld

De politie stelt een onderzoek in. Hierbij worden uiteraard ook de camerabeelden gebruikt die gemaakt werden tijdens de geldopname. Verder wordt getuigen van deze straatroof en anderen met meer informatie over de dader verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het algemene nummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Liever anoniem? Ga dan naar www.meldmisdaadanoniem.nl of bel 0800-7000. Vermeld bij contact het zaaknummer 2019-031301.

Bron: Politie.nl