Een bezorgde boodschap van hulpsint Julien Voets

BERGEN OP ZOOM – Humor in de politiek… Het bestaat! Burgerlid Julien Voets (Lijst Linssen) kroop in de huid en rol van hulpsint en schreef vanuit die hoedanigheid een brief aan de bestuurders en inwoners van onze gemeente.

Bergen op Zoom,  5 december 2019
 
 
Beste kinderen, (groot)ouders en collegeleden,
 
Blij om weer bij jullie te zijn! De afgelopen weken hebben ik en de zwarte pieten het aardig druk gehad om er een feestelijke maand van te maken. Vorige week woensdag stonden we nog vol enthousiasme in schouwburg De Maagd en natuurlijk is er nu de Pakjesavond, wat altijd heel wat voorbereiding vraagt.
 
Maar er zijn ook minder leuke gebeurtenissen. We hebben met bezorgdheid naar jullie stad en dorpen gekeken. Vanuit Spanje heb ik meegekregen dat het geen prettig jaar was voor Bergenaren, Halsternaren en Lepelstraters. Tal van voorzieningen kregen gebreken. Deze hulpsint maakt zich toch wel een beetje ongerust over een aantal zaken.
 
Vorig jaar vertrok ik naar Spanje met een naar gevoel in mijn buik. Het college had heel wat geld uitgegeven aan de aankoop van het voormalig Suikerlab (waar tot heden weinig in is gebeurd) en zwembad De Schelp dat gesloten werd, terwijl de toch al flinke schuld alleen maar opliep. De pieten vertelden me dat ik me niet al teveel zorgen hoefde te maken, want de B en W coalitie GBWP-VVD-CDA-GroenLinks had volgens hen alles op orde. Maar pieten hebben ook niet altijd gelijk…
 
Dit jaar is het niet anders. De kinderen kunnen bijvoorbeeld nog steeds niet zwemmen in De Schelp. Ook heeft bijvoorbeeld mijn collega hulpsint wethouder Patrick van der Velden geen geld meer om rotonde-cadeautjes uit te delen, zoals eerder in Halsteren is gebeurd. Voor de Bergse kindjes en ouderen blijft het nog altijd rennen voor je leven over de zebrapaden bij de Jacob Obrechtlaan/Erasmuslaan. Maar beweging is gezond dus als ik mijn sportpieten moet geloven, zijn er inderdaad geen redenen om me zorgen te maken. Alhoewel..?
 
Desondanks niet getreurd, want ik heb nog altijd een gezond verstand en geen gat in mijn handen. Ook dit jaar hebben we heel wat jutezakken met cadeautjes bij. En wat jullie al hebben opgemerkt: voldoende Bergse pieten met rode lippen en een donkere kleur. Ik vertrouw er dus op dat we zeker dit jaar een onvergetelijke pakjesavond gaan beleven. We zijn er ons namelijk maar ál te goed van bewust dat we de komende jaren de enigen zijn die daadwerkelijk nog cadeautjes kunnen en mogen uitdelen. Daarom hebben we onderling afgesproken dat Patrick van der Velden alleen nog maar wethouder is en niet langer hulpsint, in ieder geval niet in deze gemeente.
 
Als afsluiting wil ik iedereen nog hele fijne dagen wensen! Na vandaag zullen Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat tot november 2020 op rantsoen moeten. Mijn advies is daarom aan de kinderen, (groot)ouders en collegeleden: blijf in de tussentijd en erna verantwoordelijk voor je eigen problemen en streef niet alleen je eigen doelen na. Denk óók aan alle medemensen in jullie mooie stad en dorpen. Maak samen de toekomst rooskleurig!
 
Met een hartelijke groet,
 
Namens de Goedheiligman,
Hulpsint Julien Voets