Een mooi maatschappelijk verantwoord initiatief voor de Krabbenfoor

BERGEN OP ZOOM / HALSTEREN – Het lijkt nog even van ons vandaag maar het is eerder Krabbenfoor dan je denkt. Aan de organisatie ervan wordt hard gewerkt in ieder geval, ook door de jonge ondernemer Jeffrey Burgers. Hij wil tijdens het evenement iets toevoegen: clubs, verenigingen en inwoners kunnen zich er vier dagen lang presenteren op een flink overdekt podium. Wie helpt hem daarbij?

Nieuw dit jaar tijdens de Krabbenfoor, is dat het Sint Catharinaplein een plek wordt voor kinderen, jeugd en jongeren. Er komen onder meer springkussens, attracties en wat horeca te staan. En daarbij gaan Jeffrey en zijn bedrijf Entertain&Zo ook een aantal activiteiten verzorgen, van schminken tot straattheater. Er komt bovendien een podium van vijf bij vijf, met geluidsinstallatie. Dat betaalt de startende ondernemer vooralsnog zelf maar hij hoopt op sponsoren die zijn idee omarmen.

Budget

“Het was ineens een brainwave van me”, vertelt Jeffrey. “Het lijkt me mooi als alle dagen, wanneer de kramen en stands ook geopend zijn, er ruimte is voor mensen en organisaties uit de regio die zich willen presenteren. Met bijvoorbeeld zang, dans en ander entertainment, een demo van een turnvereniging kan ook.” Hij legde zijn idee voor aan de organisatie van de Krabbenfoor en die reageerde enthousiast. Maar budget was er niet meer, daar moest ie zelf dus wat op vinden. Daar liet de Halsternaar zich niet door uit het veld slaan. Hij bedacht een plan.

Volop positieve reacties

“Vooralsnog betaal ik de kosten voor bijvoorbeeld het podium zelf”, erkent hij eerlijk. “En dat is best een bedrag maar volgens mij is dit echt van toegevoegde waarde. De reacties van de optredende deelnemers zijn zó enthousiast. Het programma zit al bijna vol!” Hij heeft ook al wel wat sponsoren gevonden maar dat zijn er nog niet voldoende om uit de kosten te komen. Voor bedrijven die zijn idee willen ondersteunen heeft hij een mooi aanbod bedacht. Voor 75 euro worden de namen van de sponsoren vier dagen lang geregeld genoemd, in een professionele jingle, de logo’s komen op posters die deze activiteit aankondigt en ook op het podium worden die zichtbaar gemaakt. Er is zelfs ruimte om eigen spandoeken weg te hangen, mits ze niet te groot worden.

Maatschappelijk verantwoord

Jeffrey mag dan jong zijn nog maar vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) duidelijk belangrijk. Naast het ruimte bieden aan verenigingsleven en andere lokale talenten wil hij tevens geld inzamelen voor een bijzonder goed doel: de Rick Jonckheere Foundation, genoemd naar de op 18-jarige leeftijd overleden drummer. Die organisatie zamelt geld in voor onderzoek naar de afweerstoornis CVID. “Er komen  collectebussen”, meldt Burgers. “En mocht er sponsorgeld over zijn dan gaat dat daar eveneens naar toe.”

Wil je Jeffrey helpen als sponsor?

Hoop je één van de laatste lege plekken op het podium te kunnen vullen?

Neem gerust contact met hem op: