Glasvezelvoorbereiders van KPN langs de deuren in Oost

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Vanaf 3 juni gaan voorbereiders van KPN NetwerkNL bij woningen in Bergen op Zoom Oost langs, vanwege voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Tijdens dit bezoek bekijken zij wat de meest geschikte plek is voor het glasvezelaansluitpunt in de woning. De medewerkers beschikken over een legitimatiepas waaruit blijkt dat zij namens KPN NetwerkNL aan de deur komen.

Glasvezelvoorbereider Jan de Ruijter legt uit wat deze werkzaamheden inhouden: “Ik ga langs bij elke woning in de straat waar we op dat moment werken. Hierbij vraag ik de bewoner om toestemming voor het gratis gebruik maken van glasvezel. En daarbij kijk ik naar de meest geschikte plek om in een later stadium het glasvezelaansluitpunt te installeren. Meestal is dit de meterkast. Dat is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact. Daarnaast vraag ik de bewoners om toestemming voor de werkzaamheden in en rond de woning.”

Elke woning krijgt gratis glasvezel

Alle woningen binnen het aansluitgebied van Bergen op Zoom Oost worden gratis aangesloten op dit glasvezelnetwerk. Via de postcodecheck op www.kpnnetwerk.nl zien inwoners of hun woning ook wordt aangesloten. Op dezelfde site in een inschrijfmogelijkheid te vinden voor wie op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.

Meer informatie tijdens de Glasvezel inloopavond

Op 11 juni en 20 augustus organiseert KPN NetwerkNL van 17:00 tot 20:00 uur een Glasvezel inloopavond in Zalencentrum de Raayberg. Tijdens deze avonden komen inwoners alles te weten over glasvezel in hun wijk. Daarnaast kunnen zij voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf 6 juni iedere donderdag terecht in het glasvezelinformatiepunt op de weekmarkt in Bergen op Zoom centrum, tussen 10:00 en 17:00 uur.

Afbeelding van Pete Linforth via Pixabay