Een Nadenkertje voor de feestdagen

Annelies Haaksman-Voss en wethouder Evert Weys. Volgende foto's: de boekpresentatie en signeersessie in het sociaal café van Atelier Van Peppen in de Scheldeflat. (Tekst en foto's: Han Verbeem)

BERGEN OP ZOOM – Blogger en columniste Annelies Haaksman-Voss heeft haar eerste bundel uitgebracht: 'Nadenkertjes'. Al geruime tijd is Annelies een bekend gezicht op ons nieuwsplatform, waarvoor zijn met regelmaat schrijft. Vrijdagmiddag presenteerde zij haar bundel in het sociaal buurtcafé van Fort-Zeekant, in de Scheldeflat. Cultuurwethouder Evert Weys was daarbij aanwezig. Vanaf dit weekeinde is het boek online te bestellen via de webwinkel van Annelies.

De locatie is niet zomaar gekozen, vertelt fotograaf Annemarieke van Peppen (van Atelier Van Peppen) die het buurtcafé exploiteert. Elke vrijdag kwam Annelies naar het café om aan een tafeltje in de hoek haar verhalen te schrijven – overigens voor een ander boek dat nog moet uitkomen. Ze was als blogger inmiddels al bekend en de wekelijkse Nadenkertjes-columns op KijkopBergenopZoom zouden heel goed gebundeld kunnen worden. Van het één kwam het ander en met behulp van Kama Willems en Lillian Löhrer, de twee stagiaires van Atelier Van Peppen, is het boekontwerp tot stand gekomen. Daarbij heeft Annelies nu ook een eigen beeldmerk gekregen waarin haar naam en portret zijn verwerkt, 

Alledaagse dingen

Wethouder Weys is één van de vaste lezers van de blogs van Annelies. "Op een nieuwsplatform als KIjkopBergenopZoom met veel politiek getinte columns, is het juist leuk om daarnaast verhalen te lezen over alledaagse dingen waarover je ook na kan denken."