Eerbetoon Bergse politie aan neergeschoten Belgische collega

BERGEN OP ZOOM / SPA – In de Belgische plaats Spa is dit weekend een Nederlander aangehouden die ervan wordt verdacht een agent te hebben neergeschoten. Niet alleen directe collega's zijn aangedaan door de dood van de 38-jarige wetsdienaar. Ook in Bergen op Zoom maakte het zinloze geweld veel indruk bij de politie.

Na een klopjacht is in de bossen bij Spa is een Nederlandse dertiger gearresteerd die wordt verdacht betrokken te zijn bij de dodelijke schietpartij van twee uur 's nachts en zelf ook een schotwond heeft in zijn buik. Er zijn meer verdachten, die nog niet teruggevonden zijn. Het schietincident volgde op een controle door agenten van een taxi met daarin een groepje Nederlanders dat eerder de toegang tot een café zou zijn geweigerd. Volgens een verklaring van de Belgische politie is daarbij hoofdinspecteur Amaury Delrez neergeschoten en niet lang daarna overleden.

Er is nog een agent gewond geraakt bij de schietpartij. Hoe het daar mee gaat is vooralsnog niet bekend. Het maakt ook buiten de Belgische grensen veel indruk. Op Facebook schrijft Politieteam Bergen op Zoom onder meer: "We wensen eenieder veel sterkte met dit zware verlies. We will take it from here brother in blue!" Volgens de krant La Libre laat Aumary een vrouw en drie kinderen achter.