Eerste bouwproject Stedelijke vernieuwing in Gageldonk-West bereikt hoogste punt

BERGEN OP ZOOM – In het kader van de stedelijke vernieuwing in Gageldonk-west vindt nieuwbouw plaats bij de Vijverberg. In het eerste bouwproject worden 139 woningen gerealiseerd waarvan 33 koopwoningen. Arjen de Vries, projectleider bij  Lithos bouw & ontwikkeling, en de nieuwe toekomstige bewoners hadden reden voor een klein feestje bij het bereiken van het hoogste punt.

Door: Mireille Hoetelmans

Gageldonk-West was een wijk die er niet zo best voor stond, sprak De Vries tijdens de bijeenkomst. Een reden voor Stadlander en de gemeente om fors te investeren in de wijk. Er worden in totaal 550 woningen gesloopt en hiervoor komen 500 nieuwe onderkomens in de plaats.

De als eerste opgeleverde domicilies zijn levensloopbestendige ‘0-op-de-meter-woningen', die net zo veel energie opleveren als dat ze gebruiken en alleen al daardoor een zeker niveau van woonkwaliteit bieden. Naast het letterlijk vernieuwen van de wijk wordt er tevens geïnvesteerd in het verbeteren van de wijkeconomie en leefbaarheid, vertelde de projectleider, die afsloot met de woorden: "Ik voorspel u dat Gageldonk-West één van de leukste wijken van Bergen op Zoom wordt om te wonen, werken en te winkelen."