Eerste paal geslagen voor tweede fase Waterveste door trotse wethouder

BERGEN OP ZOOM – De nieuwe wijk Waterveste, op het voormalige Nedalco terrein, begint steeds meer vorm te krijgen. Vandaag zijn de eerste palen geslagen voor de bouw van fase twee. Een trotse wethouder Patrick van der Velden mocht symbolisch het eerste exemplaar de grond in heien.

Projectontwikkelaar Bolton Bouw had de aanstaande bewoners en de wethouder uitgenodigd voor de dit officiële moment. Het gaat om 10 woningen die het Waterveste blok compleet moeten maken. Er is gewacht met de ontwikkeling van dit deel tot dat zeker was dat er ook kopers waren. Zeker nadat de woningen van fase één waren opgeleverd was het animo groot. Toch hebben de kopers van het eerste uur even geduld moeten hebben. Nu is het dan zo ver. Het heien is begonnen en gaat volgens de opzichter als het meezit tot dinsdag de 21e duren.

Een uitnodigende stad

Wethouder Patrick van der Velden mocht symbolisch de eerste paal slaan. Hij liet weten trots te zijn op de wijze waarop Bergen op Zoom steeds mooier wordt. "De stad is volop in beweging", sprak de wethouder. "We gaan dit jaar 240 nieuwe woningen afleveren. Mooie woningen, voor Bergenaren maar zeker ook nieuwe inwoners. Gelukkig worden we als stad steeds extroverter en uitnodigender." Dat die houding werkt, illustreerde de wethouder door twee aanwezigen welkom te heten die met Bergen op Zoom kennis hebben gemaakt omdat ze bij RTL4 een mooie promo over de stad en omgeving hadden gezien.

Meer foto's zien? Klik hier!