Eerste vierdaagse Krabbenfoor komt er aan

BERGEN OP ZOOM – De Krabbenfoor van 2017 dient zich aan. En voor het eerst officieel vier dagen lang. Er zijn eerder losse extra activiteiten geweest op de zondag erna, maar die waren nooit onderdeel van het Krabbenfoor programma. Het is de opmaat voor een ander soort jaarmarkt.

De organisatie heeft gekozen voor andere openingstijden waar het het marktgedeelte betreft. Voortaan zijn de kramen en winkels op donderdag en vrijdag tot 19 uur open in plaats van 21 uur. Op zaterdag en zondag sluiten deze om 17 uur. Er komt dus een duidelijkere scheiding tussen het middag en avondprogramma, dat zich met name op Het Beursplein en de Grote Markt afspeelt. Daar is niets aan veranderd, al zijn er in sommige straten ook wel muziekoptredens. Roemrucht onder de Bergse feestgangers zijn de optredens van veelal bijna cabareteske gezelschappen bij Café Oosterwaal in de Potterstraat.

Tijd voor vernieuwing

Naast oude succesvolle onderdelen die terugkeren, zoals de Pasar Malam, zijn er ook nieuwe elementen toegevoegd aan het evenement. De organisatie wil stap voor stap naar een wat andere invulling toe. Met name in Het Markiezenhof is dat dit jaar al te merken. Geen kunstmarkt meer, maar bezoekers kunnen er een race doen op Segways en Gebouw-T gaat er op de tweede binnenplaats voor live muziek zorgen. Op de Grote Markt komt het enige jaren geleden geïntroduceerde open podium weer terug, waardoor alle horeca evenredig kan meegenieten van het programma.

De grote primeur dit jaar qua muziek gaat naar het Beursplein, waar de de band Crazy Little Things voor het eerst optreedt en een ode brengt aan het legendarische Queen. Ze hebben dan alleen een dag eerder al een try-out gegeven bij café 't Slik.

Meer weten over het programma? Klik hier!

Foto's: organisatie Krabbenfoor / © Gijs Proost