Einde aan de ICT discussie?

BERGEN OP ZOOM – Wethouder Ad Coppens is erg te spreken over de wijze waarop de automatiseringssamenwerking met vier West-Brabantse gemeentes begint vorm te krijgen. Er was heel wat over te doen, onder meer in de gemeenteraad, en Woensdrecht en Steenbergen haakten niet aan. Toch zijn de resultaten bemoedigend, aldus de bestuurder.

Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur en Moerdijk vonden elkaar wél in een samenwerkingsverband. Wethouder Martin Groffen uit Woensdrecht liet uiteindelijk weten dat zijn gemeente tevreden is over de huidige oplossingen en vooralsnog lijkt Steenbergen een zelfde mening toegedaan maar er zijn nog gesprekken gaande, aldus Coppens. Hij vertelt: “Wij gaan gewoon door met de verdere invulling en bouwen het systeem zo dat anderen ook later nog kunnen instappen. We zijn erg tevreden over de voortgang.”

Als gemeenten alsnog aansluiten kan het zijn dat zij toch nog bijdragen in de ontwikkelkosten, laat gemeentewoordvoerder Erwin Stander desgevraagd weten namens de wethouder. Dit zal afhangen van het moment, de samenwerkingsvorm en onderhandelingen. Het belangrijkste is een efficiencyslag maken die tevens voor een bundeling van ICT-knowhow moet zorgen.