Er wordt hard gewerkt aan twee escape rooms aan de Grote Markt

BERGEN OP ZOOM – De ondernemer is 'in zijn enthousiasme iets te snel gegaan' met zijn plannen voor een tweetal escape rooms in het pand waar tot voor kort broodjeszaak De Kleine Vlaming zat. Dat zei donderdagmorgen de gemeente over in de media aangekondigde plannen. Eigenaar Adrie Peene is eigenlijk net zo verbaasd. Hij dacht alles rond te hebben. Dinsdag is er alsnog een gesprek en moet het rechtgetrokken worden, is zijn verwachting.

Aan Maikel Goudzwaard, de bedenker van de escape room in de Gevangenpoort, is door Peene gevraagd om ook in het pand aan de Grote Markt iets unieks te realiseren. Maar, zo meldde gemeentewoordvoerder Nausikaa van den Merkenhof vandaag: de papieren zijn nog niet rond. "Het college van B&W moet nog een besluit nemen over de bestemmingswijziging van het gebouw. Wij hebben contact met de ondernemer voor het nemen van de juiste stappen. Proefdraaien op 18 november zal waarschijnlijk niet gaan lukken."

Meerdere nieuwe escape rooms

Woensdag maakte wethouder Patrick van der Velden het gemeentebesluit bekend om in een leegstaand pand aan de Kortemeestraat 18 ('t Vierkantje) een escape room toe te staan. Daarvoor is de winkelbestemming aangepast in 'leisure'. Nog dezelfde dag kwam conceptontwikkelaar Goudzwaard naar buiten met het plan voor twee vergelijkbare activiteiten in het pand van de Kleine Vlaming. De eerste, met als thematiek 'theater', zou al op 18 november gaan proefdraaien. Wat ondernemer en opdrachtgever Peene betreft moet dat nog steeds kunnen. Proefdraaien is immers geen open gaan, al werd her en der aangenomen dat zijn nieuwe onderneming dan ook werkelijk de deuren zou openen voor klanten.

Enthousiasme

Er volgt vanwege de verwarring aanstaande dinsdag 'een goed gesprek' met de gemeente, aldus de ondernemer. Hij verwacht dat de rimpelingen daarna glad gestreken zijn; er is immers eerder met meerdere ambtenaren over de plannen gesproken en die konden alleen maar op enthousiasme rekenen. Een exacte openingsdatum is nog niet bekend maar de initiatiefnemer gaat er vanuit snel over de betreffende vergunning te beschikken. "We hebben de eerste boekingen zelfs al binnen."

Twee unieke, lokale thema's

De nieuwe escape rooms komen in hetzelfde pand, naast schouwburg De Maagd, en hebben ieder een eigen thema. Ondergronds komt 'De Kelder van de Maagd', een avontuur van ongeveer drie kwartier voor vijf tot zes deelnemers. Daarboven kunnen maximaal acht personen tegelijk de 'Moord op de Markies' in een uur zien op te lossen. De entree wordt een zitje waar bezoekers onder het genot van een drankje kunnen worden ontvangen en waar natuurlijk tevens kan worden nagepraat over de beleefde avonturen.

Alvast meer weten over de plannen? Je vindt voorlopig meer info op de 'oude' Facebookpagina van De Kleine Vlaming.