GBWP: Verkeer rond basisscholen Bergse Plaat nog steeds onveilig

BERGEN OP ZOOM – De GBWP-fractie vraagt opnieuw aandacht voor de verkeerssituatie rondom de scholen op de Bergse Plaat. Vorig jaar deed de partij dat ook al een keer maar het leidde niet tot een oplossing. Daarom is het college er wederom over aangeschreven.

Het gaat met name over de tijden waarop kinderen van en naar school worden gebracht bij De Kreek en bij De Lodijke, schrijf fractievoorzitter Evert Weys. Zijn partij krijgt nog steeds volop signalen van ouders die aangeven dat er niets verbeterd is. En dat terwijl het college een jaar geleden al beloofde om, in overleg met de scholen, de situatie te verbeteren via een campagne. Die heeft blijkbaar geen effect gehad, stelt GBWP vast.

Hoogste tijd

Met die constatering kan de kous echter niet af zijn, vind Weys. Zijn fractie wil dat er naar een andere aanpak wordt gekeken en vindt dat B en W ook ‘fysieke maatregelen’ opnieuw moet overwegen, zoals de al eerder gesuggereerde kiss-and-ride strook. Daar dienen zowel de scholen als ouders en omwonenden bij te worden betrokken. “Het lijkt ons dan ook de hoogste tijd om alsnog te komen tot een brede bijeenkomst zoals we die al eerder hebben voorgesteld”, schrijft de GBWP-voorman. Hij wil weten in hoeverre het college bereid is nieuwe stappen te ondernemen in de riching van meer verkeersveiligheid rond de betreffende scholen.

Stockfoto (uitsnede): Pixabay / Markus Spiske