Binnenstadslabnieuws: Geoffrey zag kansen en maakt ze nu waar in de Van der Rijtstraat

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Sinds begin oktober is aan de Van der Rijtstraat een gloednieuwe ondernemer te vinden. Geoffrey Venus is er een Pearl Nails vestiging begonnen, een nagelstudio met een merk dat in Rusland en Oost-Europa al heel groot is. Ook dit deel van ons continent begint het steeds meer te ontdekken. Hijzelf werkt er al heel lang mee en is super enthousiast.

Voor heel wat bezoekers van de binnenstad is Geoffrey geen onbekende. Hij was voorheen bedrijfsleider bij de Big Bazar aan het Gouvernementsplein. “Daarnaast deed ik al heel lang nagels”, vertelt hij. Daarom kent hij het merk Pearl Nails ook zo goed. “Het was me al langer opgevallen dat er in Bergen op Zoom helemaal geen adres was waar je terecht kon voor deze producten en advies. Ik sprak er wel eens over met collega’s uit die sector en die zeiden hetzelfde. Je moest het hier hebben van internet, of minstens een half uur rijden naar het dichtstbijzijnde adres.”

Behoefte

“Dat kan anders”, dacht Geoffrey en hij besloot de stap te wagen. Via de Pearl Nails Benelux hoofdvestiging in Antwerpen is hij gaan organiseren dat ook het Bergse centrum voortaan een professionele nagelstudio heeft. En het blijkt te voldoen aan een behoefte, vertelt hij: “Vanaf dag één lopen er bezoekers binnen die advies willen en geholpen willen worden. Soms hebben ze producten bij van andere merken maar ook die mensen help ik graag.” Hij lacht: “Al probeer ik ze natuurlijk wel mijn merk te adviseren.” Om er wat serieuzer aan toe te voegen: “Dat is ook omdat ik echt vindt dat het hele goede kwaliteit is.” Op zich is de jonge ondernemer niet ontevreden over zijn start hier. Nog niet iedereen weet hem te vinden maar zoiets is natuurlijk ook een kwestie van tijd.

Leuke stad

Of mensen niet vreemd opkijken als ze zien dat een nagelstudio door een man wordt gerund? “Soms wel”, geeft Geoffrey toe. “In Nederland en België is men dat nog niet zo gewend. Terwijl de grote internationale namen vaak mannen zijn, zeker in Amerika.” Desondanks voelt hij zich in de Bergse binnenstad helemaal thuis met zijn bedrijf. “Ik woon zelf in Hoogerheide maar doe hier veel van m’n boodschappen. Het is een gezellig centrum, zeker nu er weer veel nieuwe winkels bij komen. Zo’n sfeerverlichting en in sommige straten muziek: heel leuk allemaal. Als er nou nog eens wat wordt gedaan aan de ramen van de panden die nog leeg staan is het helemaal mooi.” En hij is vanzelfsprekend enthousiast over de wetenschap dat er binnenkort werk wordt gemaakt van het voormalige V&D pand. “Dan wordt het in dit deel van de stad nog veel mooier.” De kersverse ondernemer is blij met z’n keuze om hier die kansen te pakken en een droom waar te maken.

Meer weten over ondernemen en vestigen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail. Er is ook een Facebookpagina.