Etalages met kunst pas eind augustus gewisseld

Op de foto: Riet Wiegeraad bij de opening van haar kunstetalage aan de Dorpsstraat in Halsteren, in maart van dit jaar.

(Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Foto: Kunstforum)

BERGEN OP ZOOM – Door de maatregelen in verband met het Coronavirus gaan alle geplande evenementen de komende maanden niet door. Zo is ook JazzBoZ afgelast. Kunstforum speelde daar altijd op in, door aan jazz gerelateerde kunst in hun etalages te presenteren. “Dit jaar dus helaas niet”, aldus Willem Hogewoning van Kunstforum. Daarom blijven de bestaande kunstetalages nog even ingericht zoals ze zijn.

“Ook al omdat er lange tijd weinig mensen in de stad waren, die naar de etalages komen kijken hebben we besloten om de etalages pas eind augustus te wisselen”, laat Hogewoning weten. Dit is in overleg met de betreffende kunstenaars besloten. 

Etalages de moeite van het bekijken waard

Helaas zijn nog veel musea en galerieën gesloten, merkt Hogewoning op, maar voor de liefhebber van beeldende kunst zijn onze etalages ook in deze tijd de gehele dag, ook ’s avonds, te bezichtigen: “De etalages in Halsteren, Dorpstraat 73H met de fleurige schilderijen van Riet Wiegeraad, in Bergen op Zoom de mixed media werkstukken van Hilde Vandekeybus aan het Gouvernementsplein 27 en in de St. Josephstraat 31 het zeer persoonlijke werk van Selinde Baar zijn zeer de moeite waard om te bekijken.”