De Vastenavend maaltijd

Beste Krabben,

Dweil d’oew neus mar achternaar!

Dinsdag 11 februari 2020 vanaf 18.00 uur organiseert Rotary de Brabantse Wal in samenwerking met de Stichting Vastenavend in Den Enghel een gezellige benefiet avond in Vastenavendsfeer.

Het aantal plaatsen is beperkt en maximaal 111 personen.
De bijdrage aan de boerenmaaltijd bedraagt 25,–
Reserveer-Bestel nu je kaarten

Met uw komst naar deze avond ondersteunt u het scholenproject van de Stichting Vastenavend dat in samenwerking met de Bergse basisscholen, CKB De Maagd en de Bibliotheek wordt georganiseerd. De groepen 1 t/m 8 krijgen een divers programma aangeboden waarvan goed gebruik wordt gemaakt. De opbrengst van de Vastenavendmaaltijd gaat specifiek naar het mogelijk maken van de interactieve tentoonstelling 'Masker' voor de groepen 5 en 6. 

De leerlingen gaan naar een interactieve tentoonstelling in Den Enghel over de specifieke kledinggewoonten van de Bergse Vastenavend. Daarna gaan ze beeldend/creërend aan de slag onder leiding van een professionele kunstenaar. 

De benefietavond geeft een mooi inkijkje in de historie van de maskers en vooral de geschiedenis van de neuzen in de geschiedenis van de Bergse Vastenavend. Tussen de drie gangen van een heerlijke boerenmaaltijd wordt een aantal unieke items geveild en maak je bij een bingo kans op ludieke Vastenavend-items. De avond wordt muzikaal omlijst door een gelegenheidscombo van topmuzikanten. 

Deze avond is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de Vastenavend, maar zeer zeker ook voor diegenen die er wellicht minder affiniteit mee hebben en nieuwsgierig zijn naar een stukje achtergrond en geschiedenis van dit volksfeest.

Dresscode is 'tenue de Vastenavend'. Een gordijn en rode zakdoek wordt gewaardeerd. 

Het aantal plaatsen is beperkt en maximaal 111 personen.

Reserveer-Bestel nu je kaarten

Dus meld je en je gasten snel aan!

De kosten voor de maaltijd bedragen € 25 per persoon, vooraf te reserveren en te betalen.

Consumpties worden apart voldaan met consumptiebonnen die ter plaatse gekocht kunnen worden (geen leut-neut bonnen).