Natuurwerkdag Dintelse Gorzen zaterdag 14 maart

Datum 14/03/2020 -
Tijden 9.30 - 13.00 uur
Locatie Dintelse Gorzen

(Foto: Natuurmonumenten)

DINTELOORD - Natuurmonumenten houdt op zaterdag 14 maart een Natuurwerkdag in de Dintelse Gorzen in Dinteloord. Dit in het kader van de NL Doet. Voor iedereen die graag in de natuur is en de handen uit de mouwen schut. Aanmelden is verplicht en kan via www.nl.nl/dintelsegorzen. Zoek hierbij op ‘Dinteloord’.

Samen met de boswachter ga je kleinschalig beheer uitvoeren, zoals knotten en jong boomopslag verwijderen. Zo houden we het gebied open. De Dintelse Gorzen is dankzij de mix van zout en zoet water een uniek stuk natuur. Het is een echte wildernis. Op dit moment iets te wild. Natuurmonumenten houdt graag het gebied op plekken open, samen met jouw hulp.

Help je mee?

Help je een handje mee? De natuurwerkdag is op zaterdag 14 maart van 9.30 – 13.00 uur. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden voor deze dag is verplicht en kan via de website van Natuurmonumenten, www.natuurmonumenten.nl/dintelsegorzen. Neem zelf een lunchpakketje en wat drinken mee. Je wordt om uiterlijk 9.00 uur verwacht bij de parkeerplaats bij De Dintelse Gorzen aan de Vlietdijk 2-4 in Dinteloord. Parkeer je aan de kant van De Heen, Beneden Sasweg, reserveer dan 10 minuten extra voor de sluis.

Tips van de boswachter:

• Trek laarzen aan. Het gebied kan goed nat zijn.

• Trek oude kleren aan.

• Neem je verrekijker mee. Wie weet wat je nog ziet onderweg.

• Belangrijk is dat je goed ter been bent en een goede conditie hebt.

Evenementenkalender